„Kék Ég”

DSC_2907Az ISIS  (Institute for Social and European Studies Foundation /Társadalom- és Európa Tanulmányok Intézete www.isis.hu/) és a Magyar Tudományos Akadémia „Krízistérkép- avagy a bizonytalanság új ideje” címen november 7-9. között tartotta meg az Első Európai Kék Ég Konferenciáját a Budai Várban. A világ legjelentősebb egyetemeiről érkező tekintélyes tudósok részvételével tartandó nemzetközi tanácskozás a társadalmakat érintő legfontosabb globális kérdésekkel foglalkoztak.

DSC_2888 DSC_2889

Több, mint százan regisztráltak az előadásokra. A résztvevők számára kulturális programokat szerveztek. A Kiskép Galériát felkérték, hogy az ülésteremben rendezzen kortárs kiállítást.

DSC_2938 DSC_2931

Kiállítóknak a Magyar Képzőművész Egyetem hallgatóit kértük fel. Mestereik: Bukta Imre többszörös állami díjas képzőművész életműve, a magyar agráriummal kapcsolatos megállapításai és alkotásai globális érvényűek, Gaál József, szintén számos kitüntetéssel bíró festő- és szobrászművész művei a civilizáció eldurvulásáról, a humánum eltorzulásáról szólnak.

DSC_2966

DSC_2921

DSC_2945DSC_2943

Hogyan fogalmazzák meg a társadalmi kérdéseket a tanítványok? Kulcsszavakat kerestünk: giccs és brutalitás, a nemek szerepének változása, depresszió, frusztráció, az élet legyilkolása, a víz, múlandó technikák szépsége, családtörténet, a szocializmus épített öröksége, Mária és Jézus, média sötétje…

DSC_2990DSC_2930

A kiállítás az Akadémia Jakubinus termében (1014, Budapest, Budai Várnegyed, Országház utca 28-30.) november 7-9. között volt látható angol nyelvű tárlatvezetéssel.

DSC_2940DSC_2968

 

ELŐZŐ:

KÖVETKEZŐ:

LÁTOGATÓK KOMMENTJEI ( 0 )

Kövesd a kommenteket RSS-en, vagy a saját weblapodról.