III. GlasSpring

GlasSpring címmel üvegművészeti kiállítás nyílt a budapesti Krisztinavárosban, a Tér-Kép Galériában, melynek idei mottója: „Kiűzetés a Paradicsomból?”

A megnyitóról készült rövidfilm itt.

Az 1. Kerület Budavári Önkormányzat és a Kiskép Galéria szervezésében Vadas József művészettörténész méltatása mellett megnyílt a 3. GlasSpring című magyar kortárs üvegművészeti kiállítás, mely két hónapon keresztül fogadja majd a látogatókat. Ritka lehetőség, hogy e művészeti ág széles spektrumában megjelenjen a közönség előtt. Nem véletlen, hogy ez alkalommal több a vad színekkel, ugyanakkor kifinomult formákkal megalkotott, természet ihlette mű. Harmónikus egységbe rendezhetők velük a gyermekkor utáni nosztalgia nyomán született alkotások, melyek a biztonságot, játékosságot és a valóságtól való elszakadást sugározzák. Az idilli képbe pedig szinte láthatatlanul felsejlik Éva alakja, mely nem véletlenül a „Kiűzetés a Paradicsomból” címet viseli. Számos mű foglalkozik az emlékezettel, a kiút keresésével és figyelmeztet az összetartozásra, az egyén és közösség jövő iránti felelősségére. Az üveg korunk egyik legmeghatározóbb anyaga, a korszerű technológiák, az elektronika, a telekommunikáció, az űrkutatás elképzelhetetlen nélküle. Az építészetben és az ipari dizájnban napi kihívások elé állítja a tervezőket. Ugyanakkor a nemzetközi stúdióüveg mozgalom hívei hatvan éve küzdenek azért, hogy elismerjék elvitathatatlan szerepét a képzőművészeti műfajok között. A kiállítók zöme a Magyar Iparművészeti Egyetemen (ma Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) végzett. A rendkívüli technikai ismereteket és gyakorlatiasságot igénylő művészeti ág generációkon átívelő szoros kapcsolódást feltételez, ezért a 3. GlasSpring kiállításon negyvenöt nemzetközileg is elismert művész mellett ott lesznek a Mome üvegszakos diákjai, akik tiszta és eredeti kreatív hangként most jelennek meg a művészeti piacon.

A kiállítás 2021. július 16-tól szeptember közepéig két helyszínen látható a Tér-Kép Galériában és a Kiskép Galériában. (1016 Budapest Krisztina krt. 85. és 75/A. szám alatt.)

LÁTOGATÓK KOMMENTJEI ( 0 )

Kövesd a kommenteket RSS-en, vagy a saját weblapodról.