Antigravitáció

Az ANTIGRAVITÁCIÓ című kiállításon Hegyvári Bernadett és James Carcass legújabb alkotásaiban két különböző gondolkodásmód találkozik. Az üvegművész-házaspár hölgy tagjának alkotásaira inkább a geometrikus, James Carcass tárgyaira az organikus szemlélet jellemző.

Nyitva: 2019. október 9-31.

A kiállítás a CAFé Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal együttműködésben jött létre.

HEGYVÁRI Bernadett (1975) tanulmányait a magyar Iparművészeti Főiskolán 1999-ben fejezte be. 8 évig tartó angliai tartózkodás után hazatért és férjével Tápiószecsőn vezeti meleg üveg stúdiójukat. Folyamatos részvevője nemzetközi és magyarországi kiállításoknak.

A kiállításra készült kompozíciókkal folytatja a „ törékeny mindennapok” sorozatát és kiterjeszti a kérdéskört a ” mit látunk” és „hogyan látjuk” problémákra.

„Habár üveggel dolgozok ami az iparművészet alapanyagának számít mégis szobrokat készítek. Olyan szobrokat, amelyek a festmény és háromdimenziós munka kereszteződései, ilyenformán rendkívül nehéz kategorizálni, ami az egyik célom is egyben. A fent -lent játék gyengéd feszültséget képez, amely kíváncsivá tesz, fokozza a bizonytalanságot és ugyanakkor viszont a nézőt a két verzió együttes szemlélésével, összehasonlításával segíti a látvány megértésében.”

„Megérint a 17.századi holland csendéleteken látható fények, a józanság és gazdagság különös keveréke, az elemek bizonytalan pozíciója, melyek inspiráltak a három dimenziós képek létrehozásánál. Szeretem, hogy bizonyos darabok alig látszanak míg mások szó szerint kiesnek a képből. Szeretem ezt a bújócskát. Kérdéseket tesz fel arról, hogyan látunk dolgokat és hogyan képezünk értelmet a látványból, mire van szükség ahhoz, hogy értelmet nyerjünk a látványból. A fény alapvető fontosságú ezeken a képeken, ugyanúgy ahogyan az üvegnek és nekem is.”

CARCASS James (1965) tanulmányait szülőhazájában a Sunderland Egyetem kerámia és üveg szakán végezte, 1991-ben diplomázott ugyanott. Tápiószecsőn saját meleg üveg és faszobrász stúdiójában dolgozik. Munkái Magyarország és más európai országok galériáiban megtalálhatók.

A Wabisabi kisplasztikai sorozat darabjai örökértékű szimbólumokat formáznak, amelyek az idő múlását és az univerzum mozgását hivatottak megragadni.

 

 

 

 

 

ELŐZŐ:

KÖVETKEZŐ:

LÁTOGATÓK KOMMENTJEI ( 0 )

Kövesd a kommenteket RSS-en, vagy a saját weblapodról.