Kisképző Üvegszak

Kisképző Üvegszak vizsgakiállítás

„Benyitottam a terembe, szokatlan csend volt, azt hittem nem lesz ott senki. Hangtalanul ültek a diákok az asztalnál és a restaurátori feladatukon dolgoztak. Régi festett üveget kellett schwarzlot festéssel másolni.” Haba Erika és Bihari Kristóf üvegművészekkel, művésztanárokkal találkozom. A Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium üvegszakos diákjainak évzáró kiállítása kicsit olyan, mint a lakmuszpapír, vizuális indikátor, mely jelzi milyen tartományba helyezhető a következő üvegtervező-, restaurátor és üvegművészgeneráció tudása, szorgalma és elköteleződése.

Az intézménybe való bekerülés alapfeltétele a jó rajztudás, mert a művészpályára felkészülés egyik fontos eleme a vizuális kifejező készség, minden megkezdett mozdulatot megelőz egy vázlatkészítés. Az első évfolyamon az alapvető megmunkálási technikákat gyakorolják, de a tizediktől már bekerülnek a mélyvízbe.

A formakészítés, üvegfúvás, vágás, csiszolás, Tiffany technika, ólmozás, öntészet a mindennapi tananyag része, téma pedig akad bőven. 

A legkitartóbbak érettségi után maradnak még egy évet, ami után letehetik a szakvizsgát.

ELŐZŐ:

KÖVETKEZŐ:

LÁTOGATÓK KOMMENTJEI ( 0 )

Kövesd a kommenteket RSS-en, vagy a saját weblapodról.